Monday, April 16, 2007

Engångsgåva till stöd för en generös biståndspolitik

Hej och välkommen till Solidaritetsbloggen

Vi är ett gäng bloggare som i början av varje månadslön skänker hundra kronor till ett välgörande ändamål. Dryga året efter grundandet har vi skramlat ihop 31700 kronor till förmån för välgörenhet. Bidragstagarna har varit exempelvis SOS barnbyar, Läkare utan gränser och Stadsmissionen.

16 april 2007 offentliggjordes årets budgetproposition. En av förändringarna blir att det svenska biståndet till utsatta medmänniskor i fattiga länder sänks med 700 000 000 kronor. Solidaritetsbloggen erbjuder dig som inte sympatiserar med nedskärningen av Sveriges bistånd att visa solidaritet med mindre lyckligt lottade världsmedborgare genom att tillsammans med andra skänka din del av "besparningen" till insamlingen för Världens Barn.

Lite avrundat per myndig blir varje svensks del av minskningen 100 kronor. Klicka in dig på Världens barns insamlingssida , fyll i dina kontouppgifter och gör överföringen. Skicka bekräftelsesidan till farsan-baloo@hotmail.com Om du vill ha en bloggadress eller bara namn publicerat i bidragsgivarlistan till höger, glöm inte att skriva ner din sidan adress i mailet.

Alla är naturligtvis välkomna att medverka i stödet för en generösare svensk biståndspolitik, bloggare eller inte!

Hoppas på god uppslutning

mvh / Marcus

Labels: , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tips! För info om olika organisationer att stödja finns nu sajten Bidra.nu

12:03 AM  
Blogger crrly said...

Jag vill också va med. Dyker upp till ytan lite då och då, ska se om jag lyckas med allt (inbet, mejlande...) nu när jag kommer hem.

Alltså, förmuleringen "medverka i stödet för den svenska biståndspolitiken" i slutet där, är inte den lite missvisande?! Det är väl snarare tvärtom, om nu den nya biståndspolitiken går ut på att skära ner/dra in.

7:35 AM  
Blogger samuel said...

Smart tänkt av den nya regeringen. Hur snål får man bli?

1:58 PM  
Blogger samuel said...

nu är det snart löning igen. dags för ny runda?

10:56 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home