Thursday, August 03, 2006

Rädda Barnen

Hej, och välkommen till Solidaritetsbloggen. Stället där vi tillsammans försöker förbättra världen lite. Varje månad stöder vi ett välgörenhetsprojekt genom att skänka minst hundra kronor. För detta får vi glädjen att hjälpa samt vår blogs länk till höger.

Den här månaden vädjar vi till så många som möjligt att ansluta sig till oss. Vi stöder Rädda Barnens insamling för barnen i krigets Mellanöstern där läget är kritiskt för flera hundra tusen barn. På sin hemsida samanfattar Rädda Barnen situationen så här.... "Barnen behöver mat och vatten, mediciner och läkarvård. De behöver tak över huvudet. De behöver en skyddad miljö där de kan fortsätta leka i trygghet. Stöd oss i detta arbete."

Så här går du till väga för att ställa upp i insamlingen. Klicka in dig på Rädda Barnens betalningssida. Välj belopp och fyll sedan i dina uppgifter. Förhoppningsvis får du ett bekräftelsemail skickat till den e-post du angivit. Eftersom detta inte tycks fungera för alla vore det bra om du kunde kopiera adressen till den tacksida som kommer upp efter att betalningen är genomförd. Vidarebefordra detta till farsan-baloo@hotmail.com samt skriv adressen till din blogg och hur mycket du har skänkt. Enklare blir det inte!

Naturligtvis vore det bra om så många medlemmar som möjligt gjorde reklam för Solidaritetsbloggen i sina bloggar. Skriv ett litet inlägg om att du är med och utmana dina bloggkompisar att göra samma sak.

20 Comments:

Blogger crrly said...

Pengar insatta, mejl finns.

6:51 AM  
Anonymous Lisa said...

Pengarna insatta, vet dock inte vad som hände med mitt "tack-mail"... Får välan va utan det denna gång.

7:14 AM  
Blogger Pumans dotter said...

Självklart ska jag vara med. Visserligen känner jag mig fattig som en kyrkråtta efter resan, men jag har fortfarande mat på bordet och tak över huvudet, så en hundring kan jag avvara. Gjorde några försök på Rädda Barnens hemsida, men det var nåt vajsing. Fick ett felmeddelande hela tiden. Gör ett nytt försök om en stund./J

11:25 AM  
Blogger Pumans dotter said...

Yess! Det funkade till slut. Vet inte om det berodde på att jag accepterade nyhetsbrev, eller om det var nåt annat, men ge inte upp ni som försöker!

11:46 AM  
Blogger andromeda said...

du har snart mail från mig :D

1:50 PM  
Blogger andromeda said...

jag har tyvärr inte fått en bekräftelse från RB ännu och därmed inte skickat någon mail till dig.
Tänkte inte på att kopiera sista sidan...
Ska lösa det via internetvbanken om det går.

9:52 AM  
Anonymous Charlotte said...

skänkt och klart. har skickat mejl med länk!

8:16 AM  
Blogger Farsan_Baloo said...

Tack alla som bidragit till Solidaritetsbloggen den här månaden. 2500 förändrar inte verkligheten för barnen i Libanon men det är bättre än inget. Hoppas att vi i och med den här månaden har vänt den negativa trenden och kan få ännu fler medlemmar under hösten

mvh / Marcus

5:57 AM  
Blogger SANDRA said...

Mejlat dig!

1:22 AM  
Blogger crrly said...

Till länksamlingen: http://babyseals.care2.com/

3:58 AM  
Blogger Farsan_Baloo said...

Det är dags att börja fundera över nästa månads insamling. Personligen hade jag gärna sett att vi uppmärksammat någon seriös organisation som jobbar med att ta hand om landets för många hemlösa. Tips på sådan eller annat mottages tacksamt.

4:34 AM  
Blogger Pumans dotter said...

Ja, det finns ju hur många som helst. Det behöver ju inte vara i Stockholm men det är dem jag känner till bäst. Här kommer några förslag: Frälsningsarmen (även för icke-troende som jag), Stadsmissionen, Situation Stockholm, Klaragården (dagverksamhet för hemlösa kvinnor), Ny Gemenskap (café etc. på Kammakargatan) osv.

5:17 AM  
Anonymous Tony said...

Får det tyvärr inte att fungera. Får nog gå till posten... eh ...kassaservice i stället och bidra med en slant.

Trevligt med ett gott syfte!

7:46 AM  
Anonymous Lisa said...

För oss som bryr oss kan denna sajt vara intressant. Klimatproblemen är alltid högaktuella!

http://www.climatecrisis.net/

10:46 AM  
Blogger Farsan_Baloo said...

Har redan beställt skolvisning av den filmen. Tänk om amrisarna bara varit lite vettigare den där valdagen för några år sedan. Om Bush varit historia och Gore president. Då hade nog mycket varit annorlunda i världen.

10:54 AM  
Anonymous Lisa said...

Hade inte kunnat säga det bättre själv farsanbaloo! :)

1:03 AM  
Blogger crrly said...

Bra sagt, farsan. Världen hade säkert sett helt annorlunda ut...

11:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info »

2:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Keep up the good work » »

11:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hey, while searching for widgets for my blog, I stumbled upon www.widgetmate.com and wow! I found what I wanted. A cool news widget. My blog is now showing latest news with title, description and images. Took just few minutes to add. Awesome!

5:54 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home